Ancho tšillipipar on tegelikult kuivatatud poblano. Kuna kulinaarses mõttes on kuivatatud ja värske tšillipipra kasutamine väga erinev, siis on neil Mehhiko köögis lausa erinevad nimed. Ancho on klassikaline Mehhiko tšillipipar, mida kasutatakse väga laialdaselt. Maitse meenutab veidi tubakat ja veidi kuivatatud puuvilju. Kuivatatud ancho tšillide kasutamiseks eemalda varreots ning raputa seemned välja (seemned viska minema). Murra tšillipipar lahti ning rösti kergelt kuival praepannil. Ära kõrveta! Seejärel leota äsjakeedetud vees umbes 15 minutit. Nõruta ja püreesta. Saadud püreed võib lisada suppidele, kastmetele, hautistele või salsadele. Säilita jahedas valguse eest kaitstud kohas või sügavkülmas. Kümne punkti skaalal hinnatakse ancho teravuseks 3.